Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. De gemeente heeft aan de Beurtvaartkade ongeveer 10.000 vierkante meter grond ten behoeve van het nieuwbouwproject verworven. De rederij heeft in de buurt, in het Schuttershofgebouw, al een vestiging. Het nieuwe kantoor komt aan de Beurtvaartkade bij het sluizencomplex.

Vroon is met zijn vloot van 163 zeeschepen waarschijnlijk de grootste rederij van Nederland. De Terneuzense burgemeester Lonink is dan ook ‘zeer verheugd’ dat de onderneming voor de regio behouden blijft. Volgens hem accentueert het nieuwe hoofdkantoor dichtbij de nieuwe zeesluis en het kantoor van Zeeland Seaports de rol van Terneuzen als havenstad.

De rederij is in veel verschillende markten actief. Met een vloot van vijftien gespecialiseerde schepen is de Zeeuwse onderneming de grootste op het gebied van veevervoer over zee. Verder heeft Vroon een enorme vlot van offshore supportschepen, waarvan een deel ook ingezet wort op de installatie van windparken.

De vloot omvat verder onder meer containerschepen, allerlei verschillende soorten tankers en car carriers. Het zakenblad Quote zet de familie Vroon, met Piet Vroon aan het hoofd, op de dertiende plaats van zijn jaarlijkse top-500 met een geschat vermogen van 1,1 miljard euro . De groep boekte vorig jaar een winst van 61 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement