Ook de hoeveelheid containers die de Duitse haven heeft verwerkt, is met 7,4 miljoen teu in de eerste drie kwartalen nog nooit zo groot geweest. Ten opzichte van de eerste negen maanden van 2013 is dat een stijging van 6,4%. Daarmee heeft Hamburg zijn marktaandeel versterkt van 26,1% in januari naar 26,7% in september.

‘Hamburg profiteert van de dubbelcijferige groei van de containerhandel vanuit Azië’, zegt Axel Mattern, lid van de Raad van Bestuur. ‘Met een groei van 12,8% is China in containervervoer de grootste partner van Hamburg. Hamburg heeft 2,3 miljoen teu van en naar China afgehandeld.’

De Noord-Duitse stad zag ook de vracht van en naar Maleisië (10,2%) en Noord- en Zuid-Afrika (28,2%) fors stijgen. 1,8 miljoen teu was afkomstig van feeders uit de Baltische staten. Dat is 2,8% meer dan in de eerste negen maanden van 2013.

Mattern is voorzicht over de verdere ontwikkeling van de overslagvolume. Over heel 2014 gaat Hamburg uit van een overslag van 144 miljoen tot en 9,7 miljoen teu aan containervracht. De ontwikkeling is echter afhankelijk van hoe zwaar de haven wordt getroffen door de gevolgen van de Russische sancties en de economische ontwikkeling in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement