Griekenland verlamd door stakingen

Bestemmingen

Stakers in Griekenland hebben donderdag het verkeer en talrijke diensten lamgelegd. Vrijwel al het vervoer met veerboten, treinen en vliegtuigen is uitgevallen, meldde de Griekse krant Kathemerini.

De vakbonden hebben tot de acties opgeroepen uit protest tegen de voortdurende bezuinigingspolitiek van de regering. Die gaat onder meer gepaard met belastingverhogingen, nieuwe ontslagen en een omstreden pensioenstelsel.

De staking van 24 uur moet de actiebereidheid weer opdrijven. Het door de schuldencrisis vrijwel geruïneerde Zuid-Europese land leek moe van de protesten te zijn geworden. De laatste grote stakingsdag was in april. Maar nog steeds kampt Griekenland met een werkloosheid van meer dan 25% en een dramatische daling van de inkomsten van veel mensen die nog werk hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Griekenland verlamd door stakingen | NT

Griekenland verlamd door stakingen

Bestemmingen

Stakers in Griekenland hebben donderdag het verkeer en talrijke diensten lamgelegd. Vrijwel al het vervoer met veerboten, treinen en vliegtuigen is uitgevallen, meldde de Griekse krant Kathemerini.

De vakbonden hebben tot de acties opgeroepen uit protest tegen de voortdurende bezuinigingspolitiek van de regering. Die gaat onder meer gepaard met belastingverhogingen, nieuwe ontslagen en een omstreden pensioenstelsel.

De staking van 24 uur moet de actiebereidheid weer opdrijven. Het door de schuldencrisis vrijwel geruïneerde Zuid-Europese land leek moe van de protesten te zijn geworden. De laatste grote stakingsdag was in april. Maar nog steeds kampt Griekenland met een werkloosheid van meer dan 25% en een dramatische daling van de inkomsten van veel mensen die nog werk hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement