Dat blijkt uit cijfers van de Marine Exchange of Southern California, die sinds medio oktober de vertragingen in de havens bijhoudt. Het aantal schepen dat werkloos wacht tot het de haven binnen mag varen, wil maar niet dalen. Halverwege deze week lagen veertien schepen voor anker buiten Los Angeles en Long Beach. Afgelopen weekend lagen er nog twaalf te wachten op een ligplaats.

De vertragingen duren nu al weken en hebben verschillende oorzaken, zoals weer en uitgelopen bouwwerkzaamheden, maar ook simpelweg een gebrekkige infrastructuur. Vooral de rederijen binnen G6 lijken op dit moment getroffen door vertragingen. Zo heeft OOCL en APL al drie containerschepen die enkele dagen wachten voor zij de haven binnen kunnen varen. In wachten zestig schepen op afhandeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement