Kees Jan Hendriks ontvangt Amsterdamse havenpenning

Havens

Kees Jan Hendriks, directeur-eigenaar van C.J. Hendriks Expeditie- en Veembedrijf, heeft de prestigieuze Amsterdamse havenpenning ontvangen tijdens het jaarlijkse havengildediner van de hoofdstad.

Hendriks, eigenaar van een van de oudste bedrijven in de Amsterdamse haven, kreeg de prijs voor zijn verdiensten en betrokkenheid bij de Amsterdamse havenregio.
De havenpenning wordt jaarlijks uitgereikt door Amports, de promotieorganisatie voor de havens rond het Noordzeekanaal, aan een ondernemer of bestuurder die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Amsterdamse haven. ‘Kees Jan Hendriks richt zich niet alleen op zijn eigen bedrijf. Hij kijkt verder dan dat. Hij zoekt naar de verbinding tussen de havengemeenschap en de stad Amsterdam. En heeft onderwijs en ontwikkeling hoog in het vaandel staan’, aldus voorzitter Frans Baud van Amports.

De verraste prijswinnaar benadrukte tijdens zijn dankwoord dat er in de haven ‘fantastisch werk’ wordt verricht, maar dat dit nog te weinig aandacht krijgt. ‘Heel vaak moeten we in de verdediging gaan, wordt er gesaneerd of hebben we geld nodig zoals voor de zeesluis. Maar er is ook veel goed nieuws. Er is in de haven een dynamische arbeidsmarkt met veel werkgelegenheid en kansen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kees Jan Hendriks ontvangt Amsterdamse havenpenning | NT

Kees Jan Hendriks ontvangt Amsterdamse havenpenning

Havens

Kees Jan Hendriks, directeur-eigenaar van C.J. Hendriks Expeditie- en Veembedrijf, heeft de prestigieuze Amsterdamse havenpenning ontvangen tijdens het jaarlijkse havengildediner van de hoofdstad.

Hendriks, eigenaar van een van de oudste bedrijven in de Amsterdamse haven, kreeg de prijs voor zijn verdiensten en betrokkenheid bij de Amsterdamse havenregio.
De havenpenning wordt jaarlijks uitgereikt door Amports, de promotieorganisatie voor de havens rond het Noordzeekanaal, aan een ondernemer of bestuurder die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Amsterdamse haven. ‘Kees Jan Hendriks richt zich niet alleen op zijn eigen bedrijf. Hij kijkt verder dan dat. Hij zoekt naar de verbinding tussen de havengemeenschap en de stad Amsterdam. En heeft onderwijs en ontwikkeling hoog in het vaandel staan’, aldus voorzitter Frans Baud van Amports.

De verraste prijswinnaar benadrukte tijdens zijn dankwoord dat er in de haven ‘fantastisch werk’ wordt verricht, maar dat dit nog te weinig aandacht krijgt. ‘Heel vaak moeten we in de verdediging gaan, wordt er gesaneerd of hebben we geld nodig zoals voor de zeesluis. Maar er is ook veel goed nieuws. Er is in de haven een dynamische arbeidsmarkt met veel werkgelegenheid en kansen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement