Met zijn 399 meter lengte en 54 meter breedte is zij het grootste schip ooit dat door een sluis is gepasseerd. Deze Berendrechtsluis is momenteel qua volume de grootste sluis ter wereld. Het gloednieuwe schip werd dit jaar in de vaart genomen door de Zwitserse rederij en loopt op haar maidentrip naar Noord-Europa voor de eerste maal de Antwerpse haven aan.

Het schip, dat eerder ook de haven van Zeebrugge aandeed, maakte uiteindelijk vanmorgen vroeg zijn opwachting in Antwerpen. Eenmaal aangemeerd in het Delwaidedok zal het schip (met een totale capaciteit van 15.908 teu) de komende dagen 3.400 containers lossen en worden er 3.800 tot 4.000 containers aan boord van het schip geladen.

Donderdag rond 15.00 uur maakt de ‘MSC New York’ opnieuw zijn opwachting aan de Berendrechtsluis, dit keer om door te varen naar de haven van Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement