Fors verlies voor Bremen

Overslag

De goederenoverslag in Bremen/Bremerhaven is in de eerste vier maanden van het jaar ten opzichte van 2014 met 6% gedaald tot 24,6 miljoen ton.

Dit meldt Bremenports, de beheerder van beide havens. De teruggang in Bremerhaven bedroeg 6,1%. Bremen-Stadt groeide wel licht, met 1,3%, maar kon die achteruitgang niet goedmaken, aangezien daar slechts ongeveer een zesde van het totale volume wordt behandeld.

Vooral de containersector verloor terrein met een daling van 6,3% tot 18,9 miljoen ton. In eenheden van twintig voet (teu) bleef de achteruitgang beperkt tot 3,2% tot 1,837 miljoen teu. Daarmee zit de containeroverslag op het laagste niveau van de laatste vier jaar. In 2012 lag die met 2,134 miljoen teu nog zo’n 14% hoger.

De terugval deed zich met een daling van 7% vooral voor aan de afvoerkant , wat duidt op het afzwakken van de Duitse export. Dat blijkt ook uit de overslag van auto’s, waarin de Bremen de grootste van Europa is. Die daalde ten opzichte van vorig jaar met 6% tot 685.000 stuks, eveneens het laagste niveau van de afgelopen vier jaar.

Bij de aanvoer bleef de schade beperkt tot een daling van 2,8%. De overslag van massagoed, aan- en afvoer samen, steeg met iets meer dan 1% tot net geen vier miljoen ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Fors verlies voor Bremen | NT

Fors verlies voor Bremen

Overslag

De goederenoverslag in Bremen/Bremerhaven is in de eerste vier maanden van het jaar ten opzichte van 2014 met 6% gedaald tot 24,6 miljoen ton.

Dit meldt Bremenports, de beheerder van beide havens. De teruggang in Bremerhaven bedroeg 6,1%. Bremen-Stadt groeide wel licht, met 1,3%, maar kon die achteruitgang niet goedmaken, aangezien daar slechts ongeveer een zesde van het totale volume wordt behandeld.

Vooral de containersector verloor terrein met een daling van 6,3% tot 18,9 miljoen ton. In eenheden van twintig voet (teu) bleef de achteruitgang beperkt tot 3,2% tot 1,837 miljoen teu. Daarmee zit de containeroverslag op het laagste niveau van de laatste vier jaar. In 2012 lag die met 2,134 miljoen teu nog zo’n 14% hoger.

De terugval deed zich met een daling van 7% vooral voor aan de afvoerkant , wat duidt op het afzwakken van de Duitse export. Dat blijkt ook uit de overslag van auto’s, waarin de Bremen de grootste van Europa is. Die daalde ten opzichte van vorig jaar met 6% tot 685.000 stuks, eveneens het laagste niveau van de afgelopen vier jaar.

Bij de aanvoer bleef de schade beperkt tot een daling van 2,8%. De overslag van massagoed, aan- en afvoer samen, steeg met iets meer dan 1% tot net geen vier miljoen ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement