Tamasek heeft een belang van 65% in NOL. De overige 35% wordt verhandeld op de beurs in Singapore. NOL is vooral bekend van het merk APL en heeft een vloot van 92 schepen. De containercarrier is ongeveer 1,7 miljard dollar waard.

In mei verkocht NOL nog zijn logistieke tak APL Logistics (APLL) voor 1,2 miljard dollar. De rederij uit Singapore zou daarna al in gesprek zijn geweest met een potentiële koper voor de rest van het concern. De twee partijen konden het echter niet eens worden over de prijs.

In maart ging er nog het gerucht dat NOL zou fuseren met Hong Kong’s Orient Overseas en in 2008 ging het gerucht de ronde dat de Singaporese rederij zou fuseren met de Duitse containercarrier Hapag-Lloyd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement