Lichte groei overslag haven Amsterdam

Overslag

De zeehavens in het Noordzeekanaalgebied hebben de overslag over het eerste halfjaar van 2015 zien stijgen met 1,3% naar 51,7 miljoen ton.

De Amsterdamse haven tekende voor een groei van 0,8% naar 42,4 miljoen ton. Zeehaven IJmuiden zag de overslag stijgen tot 8,9 miljoen ton (+2,7%), terwijl de kleinere havens van Zaanstad en Beverwijk met respectievelijk 200.000 ton (+69%) en Beverwijk 131.000 ton (+17%) een goed halfjaar kenden.

De zeehaven van Amsterdam dankt de groei aan de opslag en overslag van olieproducten met 5% tot 22,3 miljoen ton. De overslag van steenkolen daalde daarentegen met 7% tot 9,6 miljoen ton. Tevens was er sprake van een daling van de overslag van containers met 17% tot 294.000 ton (= 25.170 teu). Agribulk, inclusief meststoffen, daalde met 13% tot 4,1 miljoen ton. Stukgoed waaronder ro/ro zat in de lift met 14% tot 1,4 miljoen ton.

President-directeur Dertje Meijer van Havenbedrijf Amsterdam is optimistisch voor de tweede helft van dit jaar. ‘We verwachten opnieuw een groei in de overslag, maar minder hard dan de voorgaande jaren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichte groei overslag haven Amsterdam | NT

Lichte groei overslag haven Amsterdam

Overslag

De zeehavens in het Noordzeekanaalgebied hebben de overslag over het eerste halfjaar van 2015 zien stijgen met 1,3% naar 51,7 miljoen ton.

De Amsterdamse haven tekende voor een groei van 0,8% naar 42,4 miljoen ton. Zeehaven IJmuiden zag de overslag stijgen tot 8,9 miljoen ton (+2,7%), terwijl de kleinere havens van Zaanstad en Beverwijk met respectievelijk 200.000 ton (+69%) en Beverwijk 131.000 ton (+17%) een goed halfjaar kenden.

De zeehaven van Amsterdam dankt de groei aan de opslag en overslag van olieproducten met 5% tot 22,3 miljoen ton. De overslag van steenkolen daalde daarentegen met 7% tot 9,6 miljoen ton. Tevens was er sprake van een daling van de overslag van containers met 17% tot 294.000 ton (= 25.170 teu). Agribulk, inclusief meststoffen, daalde met 13% tot 4,1 miljoen ton. Stukgoed waaronder ro/ro zat in de lift met 14% tot 1,4 miljoen ton.

President-directeur Dertje Meijer van Havenbedrijf Amsterdam is optimistisch voor de tweede helft van dit jaar. ‘We verwachten opnieuw een groei in de overslag, maar minder hard dan de voorgaande jaren.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement