Kranen ECT Home Terminal wellicht naar Amsterdam

Overslag

Enkele containerkranen van de te sluiten Rotterdamse ECT Home Terminal kunnen eventueel belanden op de Amsterdamse terminal van het zusterbedrijf ACT.

Dat is een van de opties die de Chinese eigenaar Hutchison van de twee Nederlandse overslagbedrijven momenteel bekijkt samen met de nieuwe uitbater HCT van de ACT-terminal, melden diverse bronnen in de Amsterdamse haven.

Hutchison heeft onlangs de laatste vijf grote containerkranen van ACT, het oude Ceres, verkocht aan havens in Spanje (Tenerife) en Polen (Gdynia). De kranen waren qua omvang ongeschikt voor het kleinere overslagwerk dat HCT in de toekomst op de Amsterdamse terminal wil afwikkelen. De kleinere kranen van de ECT Home Terminal passen beter bij de activiteiten die nieuwe uitbater op het oog heeft. Het gaat daarbij onder meer om containeroverslag van en naar het Caraïbische gebied en de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kranen ECT Home Terminal wellicht naar Amsterdam | NT

Kranen ECT Home Terminal wellicht naar Amsterdam

Overslag

Enkele containerkranen van de te sluiten Rotterdamse ECT Home Terminal kunnen eventueel belanden op de Amsterdamse terminal van het zusterbedrijf ACT.

Dat is een van de opties die de Chinese eigenaar Hutchison van de twee Nederlandse overslagbedrijven momenteel bekijkt samen met de nieuwe uitbater HCT van de ACT-terminal, melden diverse bronnen in de Amsterdamse haven.

Hutchison heeft onlangs de laatste vijf grote containerkranen van ACT, het oude Ceres, verkocht aan havens in Spanje (Tenerife) en Polen (Gdynia). De kranen waren qua omvang ongeschikt voor het kleinere overslagwerk dat HCT in de toekomst op de Amsterdamse terminal wil afwikkelen. De kleinere kranen van de ECT Home Terminal passen beter bij de activiteiten die nieuwe uitbater op het oog heeft. Het gaat daarbij onder meer om containeroverslag van en naar het Caraïbische gebied en de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement