Cosco Pacific en CMHI hebben beiden een aandeel van 40% in de joint venture, die de naam Euro-Asia Oceangate draagt. CIC Capital heeft de overige 20% in handen.

Als joint venture hebben de bedrijven een aandeel van 65% genomen in Fina Liman, het holdingbedrijf van de Turkse terminal. De overige 35% is in handen van Turkac, wat onderdeel is van Oman’s Ministerie van Financiën. Ook heeft de joint venture een 1,3% groot direct belang van de Kumport Minority Shareholders in Kumport Terminal gekocht. Fina Liman had de overige 98,7% van de aandelen al in handen.

Met de koop is een taalbedrag van 940 miljoen dollar gemoeid. Cosco Pacific’s interesse in de terminal kwam onder andere voort uit de synergie-mogelijkheden met de haven in Piraeus waar Cosco twee van de drie containerterminals in handen heeft.

De Kumport Terminal ligt aan de Noordwestkust van de Zee van Marmara aan de Europese kant van Istanbul. Kumport is de op twee na grootste containerterminal van Turkije en is goed voor 13% van de totale Turkse containeroverslag. De terminal heeft momenteel een capaciteit van 1,8 miljoen teu, maar heeft ruimte voor uitbreiding tot 3,5 miljoen teu. De terminal is geschikt voor te ontvangst van megacontainerschepen.