APM Terminals verwerkt 1.350 containers in tien uur

Overslag

APM Terminals in Zeebrugge is er tijdens het afgelopen wekend in geslaagd op amper tien uur tijd 1.350 (lege) containers met bestemming Oost-Azië te laden op de ‘MSC Amsterdam’.

Voor APM Terminals is dit een nieuw record, bij weten van APM Terminals zijn ze dat ook voor Europese containerterminals in het algemeen. APM bediende het containerschip met zes kranen tegelijk. Een kraan werkte tien uur lang aan de ‘MSC Amsterdam’, de vijf andere acht uur. Dit betekent dat APM gedurende tien uur 135 containers per uur verwerkten, maar dat de kranen toen ze allemaal tegelijk werken 162 containers per uur haalden.

De ‘MSC Amsterdam’ heeft een capaciteit van 15.905 teu. Het schip vaart in de AE2-dienst van de 2M-alliantie in vast schema op Antwerpen, maar ging bij wijze van uitzondering containers laden in Zeebrugge.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

APM Terminals verwerkt 1.350 containers in tien uur | NT

APM Terminals verwerkt 1.350 containers in tien uur

Overslag

APM Terminals in Zeebrugge is er tijdens het afgelopen wekend in geslaagd op amper tien uur tijd 1.350 (lege) containers met bestemming Oost-Azië te laden op de ‘MSC Amsterdam’.

Voor APM Terminals is dit een nieuw record, bij weten van APM Terminals zijn ze dat ook voor Europese containerterminals in het algemeen. APM bediende het containerschip met zes kranen tegelijk. Een kraan werkte tien uur lang aan de ‘MSC Amsterdam’, de vijf andere acht uur. Dit betekent dat APM gedurende tien uur 135 containers per uur verwerkten, maar dat de kranen toen ze allemaal tegelijk werken 162 containers per uur haalden.

De ‘MSC Amsterdam’ heeft een capaciteit van 15.905 teu. Het schip vaart in de AE2-dienst van de 2M-alliantie in vast schema op Antwerpen, maar ging bij wijze van uitzondering containers laden in Zeebrugge.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement