Dat is gisteren ondanks een tweede marathonvergadering onder leiding van CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf niet gelukt. De betrokken bedrijven (ECT, APMT, RWG, ILS en Matrans) zouden nieuwe voorstellen op tafel hebben gelegd, die in de ogen van de bonden ontoereikend zouden zijn. Zoals bekend willen de bonden garanties dat dreigend banenverlies onder de 3.500 containerwerkers de komende jaren zonder gedwongen ontslagen wordt opgelost.

De woordvoerder van Castelein zegt te hopen dat partijen er ‘voor het weekend’ uit zullen komen. Het verdagen van het overleg is volgens hem het gevolg van eerder aangegane agendaverplichtingen, niet om over en weer gedane voorstellen door te rekenen. Zo staat morgenmiddag de traditionele Eindejaarsbijeenkomst in het Nieuwe Luxor Theater op het programma. De bedrijven en bonden schuiven vrijdagmiddag weer bij Castelein aan.