Fusie van CSCL en Coscon samen verder als China Lines

Lijnvaart

China Shipping Container Lines (CSCL) en Cosco Containers Lines (Coscon) gaan als containerdivisie van de nieuw gevormde staatsrederij Coscocs samen verder onder de naam China Lines.

Dat schrijft Seatrade Magazine op basis van lokale nieuwsbronnen.

Op de website van Coscon wordt de integratie bevestigd, maar is nog niets te lezen over de nieuwe naam. ‘Sinds 1 maart is Coscon officieel de transitieperiode ingegaan, waarin Coscon de schepen en containers van CSCL zal leasen en opereren‘, schrijft de rederij. Gedurende het transitieproces kunnen klanten hun bestaande kanalen voor klantenservice blijven gebruiken, benadrukt de rederij.

Op 18 februari zijn China Shipping Group en Cosco officieel gefuseerd tot de China Cosco Shipping Corporation, als onderdeel van China’s strategie om het aantal State Owned Enterprises te verkleinen en te stroomlijnen.

De fusie maakt van CSCL en Coscon de nieuwe nummer vier qua capaciteit. De combineerde vloot van de rederijen heeft een capaciteit van 1,56 miljoen teu. Volgens de berichtgeving van Seatrade zal China Lines rond juli dit jaar volledig operationeel zijn.

Fusie van CSCL en Coscon samen verder als China Lines | NT

Fusie van CSCL en Coscon samen verder als China Lines

Lijnvaart

China Shipping Container Lines (CSCL) en Cosco Containers Lines (Coscon) gaan als containerdivisie van de nieuw gevormde staatsrederij Coscocs samen verder onder de naam China Lines.

Dat schrijft Seatrade Magazine op basis van lokale nieuwsbronnen.

Op de website van Coscon wordt de integratie bevestigd, maar is nog niets te lezen over de nieuwe naam. ‘Sinds 1 maart is Coscon officieel de transitieperiode ingegaan, waarin Coscon de schepen en containers van CSCL zal leasen en opereren‘, schrijft de rederij. Gedurende het transitieproces kunnen klanten hun bestaande kanalen voor klantenservice blijven gebruiken, benadrukt de rederij.

Op 18 februari zijn China Shipping Group en Cosco officieel gefuseerd tot de China Cosco Shipping Corporation, als onderdeel van China’s strategie om het aantal State Owned Enterprises te verkleinen en te stroomlijnen.

De fusie maakt van CSCL en Coscon de nieuwe nummer vier qua capaciteit. De combineerde vloot van de rederijen heeft een capaciteit van 1,56 miljoen teu. Volgens de berichtgeving van Seatrade zal China Lines rond juli dit jaar volledig operationeel zijn.