De omzet en operationele winst (EBIT) van het bedrijf daalden daardoor met respectievelijk met 4 en 5% tot 285 miljoen en 40 miljoen euro. De nettowinst daarentegen steeg met 45% tot 18 miljoen euro.

HHLA beheert drie terminals in de haven van Hamburg: de Altenwerder terminal, de Burchardkai en de Tollerort terminal. Daarnaast heeft het bedrijf twee intermodale transportondernemingen, Metrans en Polzug. Die bedrijven zagen juist een lichte groei van 2,4% in het containertransport tot een totaal van 341.000 teu.

Directeur Klaus-Dieter Peters zegt dat de resultaten in lijn zijn met de verwachting. ‘De volumes zijn in vergelijking met het positieve eerste kwartaal van 2015 gedaald, maar gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Wij geloven dat de volumes in het containersegment hun bodem bereikt hebben en anticiperen een stabiele ontwikkeling voor de rest van het jaar.’