Opnieuw daling vrachtprijzen Azië-Europa

Scheepvaart

De tarieven voor containervervoer overzee tussen Azië en Europa zijn de afgelopen tijd verder gedaald. In kalenderweek 28 lagen ze 16% onder het niveau van een week eerder.

Dat wijst de Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) uit. Voor de overtocht van een twintigvoets container van Azië naar West-Europa wordt nu gemiddeld ruim 700 euro betaald. Voor het vervoer van Azië naar bestemmingen aan de Middellandse Zee daalden de tarieven 20% naar 758 Amerikaanse dollar (685 euro) per teu.

Voor vervoer tussen Azië en de Amerikaanse westkust stegen de tarieven juist, met ruim 2%. Naar de Amerikaanse oostkust was er een stijging van 8%. De SCFI meet wekelijks welke prijzen er worden betaald voor vervoer van exportcontainers in de haven van Sjanghai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Opnieuw daling vrachtprijzen Azië-Europa | NT

Opnieuw daling vrachtprijzen Azië-Europa

Scheepvaart

De tarieven voor containervervoer overzee tussen Azië en Europa zijn de afgelopen tijd verder gedaald. In kalenderweek 28 lagen ze 16% onder het niveau van een week eerder.

Dat wijst de Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) uit. Voor de overtocht van een twintigvoets container van Azië naar West-Europa wordt nu gemiddeld ruim 700 euro betaald. Voor het vervoer van Azië naar bestemmingen aan de Middellandse Zee daalden de tarieven 20% naar 758 Amerikaanse dollar (685 euro) per teu.

Voor vervoer tussen Azië en de Amerikaanse westkust stegen de tarieven juist, met ruim 2%. Naar de Amerikaanse oostkust was er een stijging van 8%. De SCFI meet wekelijks welke prijzen er worden betaald voor vervoer van exportcontainers in de haven van Sjanghai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement