De Arabische terminaloperator zet met het sterke resultaat de lijn van vorig jaar door, toen het bedrijf ook al goed presteerde.

De omzet van DP World is met 10,2% gegroeid tot iets meer dan 2 miljard dollar. Dit komt met name door de overname van de Jebel Ali Freezone en Maher Terminal’s Fairview Container Terminal in Prince Rupert, Canada. Wanneer deze acquisities buiten beschouwing worden gelaten komt de omzetgroei op 2,5% uit.

De terminaloperator heeft inmiddels 77 terminals wereldwijd in zijn portfolio. Die waren vorig jaar goed voor een totale overslag van 61,7 miljoen teu. Dat aantal zal DP World dit jaar waarschijnlijk verder zien groeien. Dusver dit jaar groeiden de volumes al met 2,5%.

Hoewel het bedrijf sterke resultaten behaalt, wordt de lage mate van groei in de containersector wel gevoeld. DP World heeft de uitbreiding van de vlaggenschip terminal in Jebel Ali daarom uitgesteld. Dit jaar zou daar Terminal 3 (T3) in gebruik worden genomen, die anderhalf miljoen teu aan capaciteit aan de faciliteit toegevoegd, maar dit is uitgesteld tot 2017. De aanleg van van de vierde terminal wordt ook vertraagd.

De investeringen liggen overigens niet stil. Dusver heeft DP World al 586 miljoen dollar uitgegeven aan de uitbreiding en upgrades van terminals en de verwachting is het geplande budget van 1,2 tot 1,4 miljard dit jaar volledig wordt benut. Die investeringen komen ten goede aan de nieuwe terminal in Canada, waar de capaciteit met een half miljoen teu wordt uitgebreid, de Jebel Ali Freezone, DP World London Gateway, waar in de tweede helft van dit jaar een uitbreiding van 1 miljoen teu in gebruik genomen wordt, en terminals in Turkije en India.

In India wordt door de terminaloperator de komende tijd een miljard dollar geïnvesteerd. DP World heeft zes terminals in het land en ziet in het gebied een belangrijke groeimarkt.