Via de acquisitie wil Samskip de positie in de Noorse markt verder versterken van jaarlijks 55.000 teu naar 90.000 teu, stelt het bedrijf in een persbericht. Volgens Wilson ontvangt het bedrijf 2,5 miljoen euro voor de verkoop van ECL.

Behalve de capaciteit kan Samskip met de overname van ECL het netwerk verder uitbouwen in Scandinavië en koppelen aan de geconditioneerde opslag in de havens van Ålesund en Rotterdam. Door hett volume van ECL zal de op-en overslag op de twee vestigingen groeien naar 275-tot 300 reefercontainers per week, aldus Samskip.

De overname van ECL volgt op de eerdere koop door Samskip Logistics van aandelen in het Noorse Silver Green (Bergen), dat over een vloot van veertien reeferschepen beschikt. Samskip Logistics zelf bezit vijf reeferschepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement