Daarmee is de gemiddelde leeftijd van de in totaal 270.000 containers teruggebracht tot net onder de acht jaar, deed hoofd Reefer Management Shereen Zarkani tijdens de conferentie Cool Logistics in Bremen uit de doeken. ‘Dat is behoorlijk onder het marktgemiddelde van twaalf jaar zoals onlangs berekend door Drewry’, voegde ze er aan toe.

De Deense rederij heeft dit jaar al 14.800 nieuwe koel/vriescontainers besteld en vorig jaar zelfs 30.000. Alle nieuwe containers zijn uitgerust met een systeem waarmee ze op afstand kunnen worden gevolgd. Maersk experimenteert sinds vorig jaar met dit Remote Container Management (RCM) systeem.

Zarkani vertelde verder dat een aantal praktijkproeven inmiddels met succes afgerond en dat RCM volgend jaar breed beschikbaar zal zijn. Volgens haar was het een enorme klus om met een vloot van 270.000 reefercontainers zo ver te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement