Duizend man eruit bij Daewoo

Scheepsbouw

De Koreaanse scheepswerf Daewoo gaat zijn personeelsbestand via vervroegde pensionering met duizend man terugbrengen.

Gegadigden voor de regeling moeten zich nog deze maand aanmelden. Een jaar geleden nam het concern op deze manier al van 300 werknemers afscheid. Eerder kondigde het bedrijf aan de bezetting terug te willen brengen van 12.700 nu naar 10.000.

Zoals vrijwel alle bouwers van grote standaard schepen in het Verre Oosten heeft de scheepsbouwer zwaar te lijden van de crisis in de zeescheepvaart. Vorig jaar boekten de Koreaanse ‘grote drie’ een gezamenlijk verlies van 8,5 biljoen won, omgerekend bijna zeven miljard euro.

Duizend man eruit bij Daewoo | NT

Duizend man eruit bij Daewoo

Scheepsbouw

De Koreaanse scheepswerf Daewoo gaat zijn personeelsbestand via vervroegde pensionering met duizend man terugbrengen.

Gegadigden voor de regeling moeten zich nog deze maand aanmelden. Een jaar geleden nam het concern op deze manier al van 300 werknemers afscheid. Eerder kondigde het bedrijf aan de bezetting terug te willen brengen van 12.700 nu naar 10.000.

Zoals vrijwel alle bouwers van grote standaard schepen in het Verre Oosten heeft de scheepsbouwer zwaar te lijden van de crisis in de zeescheepvaart. Vorig jaar boekten de Koreaanse ‘grote drie’ een gezamenlijk verlies van 8,5 biljoen won, omgerekend bijna zeven miljard euro.