Duitse havens zien overslag dalen

Havenoverslag

De overslag in Duitse zeehavens is in de eerste helft van het jaar 2% afgenomen, naar 148,8 miljoen ton.

Dat blijkt uit cijfers van Destatis, het Duitse CBS. Een flinke daling was er bij de export van Duitse lading, die 3,5% daalde tot 84,6 miljoen ton. Inkomend was er een daling van 0,9%.

De containeroverslag ging 0,8% terug tot iets minder dan 7,7 miljoen teu, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er sterke groei was er in de overslag van containers van en naar de Verenigde Staten: bijna 29%. Een daling van 16% was er in het containerverkeer met Rusland. De overslag van containers van en naar China daalde 0,3%.

Een uitzondering vormde JadeWeserPort, de nieuwe diepzeehaven van Duitsland. Daar nam de containeroverslag 28% toe, tot 244.000 teu. Daarbij moet worden bedacht dat deze haven capaciteit heeft voor het tienvoudige. Het gaat er dus wel beter, maar nog lang niet goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitse havens zien overslag dalen | NT

Duitse havens zien overslag dalen

Havenoverslag

De overslag in Duitse zeehavens is in de eerste helft van het jaar 2% afgenomen, naar 148,8 miljoen ton.

Dat blijkt uit cijfers van Destatis, het Duitse CBS. Een flinke daling was er bij de export van Duitse lading, die 3,5% daalde tot 84,6 miljoen ton. Inkomend was er een daling van 0,9%.

De containeroverslag ging 0,8% terug tot iets minder dan 7,7 miljoen teu, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er sterke groei was er in de overslag van containers van en naar de Verenigde Staten: bijna 29%. Een daling van 16% was er in het containerverkeer met Rusland. De overslag van containers van en naar China daalde 0,3%.

Een uitzondering vormde JadeWeserPort, de nieuwe diepzeehaven van Duitsland. Daar nam de containeroverslag 28% toe, tot 244.000 teu. Daarbij moet worden bedacht dat deze haven capaciteit heeft voor het tienvoudige. Het gaat er dus wel beter, maar nog lang niet goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement