Dat pakt dermate gunstig uit dat de Nederlandse haven, voor zo ver bekend, voor het eerst zijn twee grote rivalen, Antwerpen en Hamburg, met name noemt in een persbericht met een reactie op het nieuws. Het vaarschema ‘pakt bijzonder goed uit’ voor Rotterdam en versterkt de positie in de Hamburg-Le Havre range, staat daarin.

Zoals eerder gemeld heeft de Rotterdamse haven op alle acht diensten die Noord-Europa aandoen een plek in de vaarschema’s van de zes diensten op het Verre Oosten en de twee op Noord-Amerika. Bovendien is Rotterdam op alle routes vanuit Azië twee keer first en één keer last port of call.

De havenbeheerder vermeldt ook dat Hamburg in vijf van de zes diensten wordt opgenomen en dat Rotterdam ten opzichte van Antwerpen ‘een aanzienlijk betere positie’ heeft. De Belgische haven is opgenomen in drie van de zes routes tussen Azië en Noord-Europa en in beide trans-Atlantische routes.

Zoals bekend heeft Rotterdam de afgelopen anderhalf jaar volume aan Antwerpen verloren, vooral door de herschikking van de 2M-diensten van MSC en Maersk. Welke terminals de Ocean Alliance met zijn ‘Day One’-netwerk in Rotterdam gaat aangelopen, is nog niet bekend gemaakt. Die strijd gaat tussen ECT en RWG. De Ocean Alliance bestaat uit CMA CGM, China Cosco Shipping, OOCL en Evergreen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement