De rederij betaalt omgerekend 85,4 miljoen dollar voor de activa op Hanjin’s Azië-Amerika route, meldt persbureau Yonhap. De verkoop omvat onder andere personeel, vijf containerschepen en zeven overzeese bedrijven.

Korea Line is gespecialiseerd in het transport van bulklading en heeft een vloot van achttien bulkcarriers (12 Capesize, twee Ultramax en vier Supramax) en acht LNG-carriers. Daarnaast heeft de rederij zijn vloot recent uitgebreid met twee mediumrange tankers en een autoschip om ‘het portfolio te diversifiëren’.

Of de rederij de brandverkoop aangrijpt om ook de containervaart in te stappen of dat het bedrijf vooral is geïnteresseerd in Amerikaanse contracten van Hanjin, is niet bekend. Wel meldt Yonhap dat Korea Line ook een bod heeft gedaan op Hanjin’s 54% grote belang in de Long Beach Pier C containerterminal, die Hanjin samen met MSC exploiteert. Korea Line heeft verder bij de rechtbank aangegeven baanzekerheid te bieden voor 700 werknemers van Hanjin.

De overzeese bedrijven die worden verkocht worden niet met naam gespecificeerd, maar Hanjin’s regionale netwerk in de Verenigde Staten bestaat uit een hoofdkantoor, Hanjin Shipping America, waaronder vijf branch offices in Atlanta, Chicago, Houston, Seattle en Long Beach en een service center in Phoenix vallen. Daarnaast heeft de rederij er de dochteronderneming Hanjin Agriculture die zich specialiseert in het vervoer en opslag van gewassen, terminaloperator Total Terminals LLC. en Hanjin Shipping TEC, die machines en apparatuur voor terminals verhuurt. Dat blijkt uit het jaarverslag en kantoornetwerk van de rederij.

De keuze voor Korea Line komt als een verrassing. Al weken valt er in Koreaanse media te lezen dat HMM zich aan het voorbereiden was op de koop van Hanjin’s belangrijkste activa en dat de Zuid-Koreaanse regering HMM wil helpen om te groeien in omvang. Eind oktober leek de rederij zelfs nog de enige bieder te worden Hanjin’s Amerikaanse activa. Eerder heeft HMM al elf schepen, negen bulkcarriers en twee containerschepen, van Hanjin gekocht.

De rechtbank wil de verkoop aan Korea Line op 21 november afronden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement