Het gaat om een onderzoek naar buitenlandse corruptie. De zegsman van Damen herkende zich evenwel niet in het beeld dat wordt geschetst. De aard van het onderzoek is op dit moment onbekend voor Damen, luidt de officiële verklaring van het bedrijf. Damen zegt verder mee te werken met de FIOD. Hangende het onderzoek geeft de onderneming geen commentaar.

Damen Shipyard is een internationale scheepsbouwer met wereldwijd circa 9000 werknemers. Het bedrijf is actief in 34 landen. Damen is goed voor een omzet van circa 2 miljard euro per jaar. Per jaar levert het bedrijf onder meer 120 tot 160 schepen.

Een woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie verklaarde dat er een inval is gedaan bij een bedrijfspand in Gorinchem, waarbij administratie is meegenomen.

De dag voor de inval werd topman Kommer Damen nog benoemd tot ereburger van de gemeente Gorinchem vanwege ‘zijn grote verdiensten voor de stad en de zorg voor zijn werknemers in zijn bedrijf’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement