Onder de titel ‘CEO heldert geruchten op’ schrijft Tung dat de geruchten die circuleren in de media niet waar zijn. ‘Wij zijn niet op de hoogte van, noch betrokken bij, enig bod op OOIL of OOCL’, leest de e-mail, die is gedateerd op 19 januari.

‘OOCL is nooit één van de grootsten geweest qua vlootgrootte’, schrijft Tung. ‘Toch hebben we altijd effectief weten te concurreren met onze grootste marktgenoten, zowel in opwaartse als neerwaartse cycli, en hebben we één van de gezondste balansen binnen de industrie.’ Ook zegt hij het volste vertrouwen in de toekomst te hebben.

Tung erkent dat de huidige markt uitdagingen presenteert, zoals overcapaciteit en een lage groei van wereldwijde vraag. ‘We moeten daarom onze service verder verbeteren en continu de kosten verlagen’, stelt hij. De zes nieuwe schepen van 21.000 teu die OOCL dit jaar in de vaart neemt en de oprichting van de Ocean Alliance met CMA CGM , Cosco en Evergreen zullen daarbij helpen, aldus de CEO.

Met de e-mail reageert Tung op berichtgeving van de Wall Street Journal die vandaag meldde dat Cosco een bod van vier miljard dollar op OOCL voorbereid en dat er ‘al maanden lang’ gesprekken tussen de rederijen worden gevoerd.

De geruchten over een overname of fusie van OOCL zwellen sinds het begin van dit jaar steeds verder aan. De aandelenkoers van de rederij is in de afgelopen drie weken met bijna 35% gestegen. Naast Cosco worden ook CMA CGM en Evergreen als mogelijke overnamekandidaten genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement