De IJslandse rederij beoogt daarmee vooral zijn geografische dekking uit te breiden in met name Afrika en Zuid-Amerika. Eimskip heeft 80% van de aandelen gekocht, de andere 20% blijft in handen van het management. Het in 2002 opgerichte Mareco heeft 26 mensen in dienst en expedieert jaarlijks ruim 30.000 teu, vorig jaar goed voor een omzet van 60 miljoen euro.

De overname wordt deels in contanten voldaan en deels in de vorm van een lening. Eimskip gebruikt daarvoor zeven miljoen euro van een kredietfaciliteit van 47 miljoen voor investeringen en acquisities. De beursgenoteerde rederij exploiteert een vloot van twintig schepen en heeft bijna 1.700 mensen op de loonlijst staan.

De rederij heeft verder bekend gemaakt op het punt te staan twee ijsklasse containerschepen van 2.150 teu te bestellen. In een melding aan de beurs zegt de IJslandse rederij dat de opdracht binnen enkele dagen geplaatst wordt.

Eimskip onderhandelt al ruim een half jaar met verschillende Chinese werven. Het tweetal schepen is bedoeld voor de verbinding tussen IJsland en Groenland. Vorig jaar sloot Eimskip een overeenkomst met de Groenlandse Royal Arctic Line om op die route te gaan samenwerken.