OOCL ziet volumes stijgen en omzet dalen

Jaarcijfers

OOCL heeft in 2016 bijna 10% meer containers vervoerd, maar moest eenzelfde percentage aan omzet inleveren. In het vierde kwartaal groeide de omzet overigens wel, wat duidt op een voorzichtig herstel.

De voorlopige cijfers laten alleen de vervoerde volumes en de omzet voor de vier handelsgebieden van OOCL zien.

Over geheel 2016 groeide het aantal vervoerde containers met 9,1% naar ruim zes miljoen teu. De omzet daalde gelijktijdig met 9,9% naar 4,7 miljard dollar. Dat is het laagste niveau sinds het crisisjaar 2009.

In het vierde kwartaal boekte de rederij overigens flinke groei. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015 groeide het volume met 20,2% tot 1.667.549 teu en de omzet met 10,3% tot 1,3 miljard dollar. Belangrijk om te vermelden is dat het vierde kwartaal van 2015 een bijzonder slecht kwartaal was, met dalende volumes en omzet. De groei moet dus ook in dat perspectief worden gezien.

OOCL ziet volumes stijgen en omzet dalen | NT

OOCL ziet volumes stijgen en omzet dalen

Jaarcijfers

OOCL heeft in 2016 bijna 10% meer containers vervoerd, maar moest eenzelfde percentage aan omzet inleveren. In het vierde kwartaal groeide de omzet overigens wel, wat duidt op een voorzichtig herstel.

De voorlopige cijfers laten alleen de vervoerde volumes en de omzet voor de vier handelsgebieden van OOCL zien.

Over geheel 2016 groeide het aantal vervoerde containers met 9,1% naar ruim zes miljoen teu. De omzet daalde gelijktijdig met 9,9% naar 4,7 miljard dollar. Dat is het laagste niveau sinds het crisisjaar 2009.

In het vierde kwartaal boekte de rederij overigens flinke groei. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015 groeide het volume met 20,2% tot 1.667.549 teu en de omzet met 10,3% tot 1,3 miljard dollar. Belangrijk om te vermelden is dat het vierde kwartaal van 2015 een bijzonder slecht kwartaal was, met dalende volumes en omzet. De groei moet dus ook in dat perspectief worden gezien.