DP World noteert overslagdaling in thuismarkt

Overslag

De in Dubai gevestigde havenoperator DP World wist afgelopen jaar wereldwijd 63,7 miljoen teu om te slaan, een groei van 3,2%. In de thuismarkt waren de resultaten minder positief.

Vooral de regio Azië-Pacific & India ontwikkelde zich goed, met een plus van 4,6%. In deze regio werd 29,6 miljoen teu overgeslagen. In Amerika & Australië steeg de overslag van containers met 4,1% om uit te komen op 7,7 miljoen teu. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedroeg de groei slechts 1,4%. De overslag kwam in deze regio uit op 26,3 miljoen teu.

De groei in deze regio werd getemperd door tegenvallende resultaten in de thuismarkt van DP World, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waarin ook de belangrijke containerhaven van DP World, Jebel Ali, ligt. In de VAE daalde het overslagvolume met 5,3% naar 14,8 miljoen teu.

Toch spreekt Ahmed Bin Sulayem, CEO van DP World, van ‘zich stabiliserende volumes in de VAE’. Voor 2017 verwacht de topman groei door nieuwe ontwikkelingen in Rotterdam, Londen en Nhava Sheva (India).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DP World noteert overslagdaling in thuismarkt | NT

DP World noteert overslagdaling in thuismarkt

Overslag

De in Dubai gevestigde havenoperator DP World wist afgelopen jaar wereldwijd 63,7 miljoen teu om te slaan, een groei van 3,2%. In de thuismarkt waren de resultaten minder positief.

Vooral de regio Azië-Pacific & India ontwikkelde zich goed, met een plus van 4,6%. In deze regio werd 29,6 miljoen teu overgeslagen. In Amerika & Australië steeg de overslag van containers met 4,1% om uit te komen op 7,7 miljoen teu. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedroeg de groei slechts 1,4%. De overslag kwam in deze regio uit op 26,3 miljoen teu.

De groei in deze regio werd getemperd door tegenvallende resultaten in de thuismarkt van DP World, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waarin ook de belangrijke containerhaven van DP World, Jebel Ali, ligt. In de VAE daalde het overslagvolume met 5,3% naar 14,8 miljoen teu.

Toch spreekt Ahmed Bin Sulayem, CEO van DP World, van ‘zich stabiliserende volumes in de VAE’. Voor 2017 verwacht de topman groei door nieuwe ontwikkelingen in Rotterdam, Londen en Nhava Sheva (India).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement