Dat staat voor een hoog tot zeer hoog risico op insolventie. Het rating bureau baseert zich daarbij op ‘aanhoudend negatieve ontwikkelingen op basis van de huidige marktomstandigheden’. ‘We verwachten op korte termijn herstructureringsmaatregelen, inclusief financiële, om de situatie te stabiliseren’, aldus Creditreform.

Zoals bekend verkeert Rickmers Maritime in Singapore, dat een vloot Pananax containerschepen beheert, al geruime tijd in financiële problemen. De holding heeft de financiële banden met het bedrijf doorgesneden door het belang van bijna 50% over te doen aan Brick Holding van topman en grootaandeelhouder Bertram Rickmers.

Vorige maand bereikte de groep een akkoord met de Bremense concurrent Zeaborn Group over de verkoop van de zware ladingdivisie, waarvan rederij Rickmers-Linie met negen eigen schepen en tramp- en charterspecialist NPC Projects de hoofdmoot vormen. Die transactie moet nog afgewikkeld worden.

In de markt wordt met spanning afgewacht of Rickmers Holding er in juni in slaagt te voldoen aan een betalingsverplichting van 25 miljoen rente op een obligatielening met een rentetarief van 8,9%. De groep is al geruime tijd in gesprek met financiers over een volgende schuldsanering. Twee jaar geleden gebeurde dat ook al.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement