Verladers en expediteurs hebben momenteel te maken met enorme vertragingen en prijsstijgingen. Containers blijven soms weken op de kade staan, tenzij er flink wordt bijbetaald. Verladersorganisaties beloofden eerder te onderzoeken waar deze krapte vandaan komt, aangezien er al jaren enorme overcapaciteit in de markt is.

De reden die de European Shippers Council (ESC) heeft gekregen van de rederijen is de herpositionering van hun schepen met het oog op de vorming van de nieuwe allianties. Die allianties hebben nieuwe vaarschema’s opgesteld die per april ingaan.

De organisatie roept de reders op om in gesprek te gaan met de belanghebbenden in de industrie en een raamwerk op te stellen die voorziet in de behoefte van verladers op gebied van kwaliteit, continuïteit en voorspelbaarheid. De organisatie benadrukt daarbij dat verladers niet de veroorzaker zijn van de volatiele markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement