Eurogate blij met nieuwe klandizie in Wilhelmshaven

Terminals

Het Duitse overslagbedrijf Eurogate is blij met de nieuwe klandizie in Wilhelmshaven, waar naast 2M nu ook de Ocean Alliance aanmeert. Dat meldt het bedrijf in zijn jaarverslag.

Het overslagbedrijf verwacht dat de komst van de Ocean Alliance (bestaande uit CMA CGM, Cosco, Evergreen en OOCL) de haven een boost zal geven. De in 2012 geopende diepzeehaven heeft nog maar weinig te doen gehad. Vorig jaar werd 481.000 teu overgeslagen, terwijl de faciliteit een capaciteit heeft van 2,7 miljoen teu per jaar.

Vooralsnog was dat volume volledig te danken aan 2M van Maersk Line en MSC die de terminal in 2015 in hun netwerk opnamen, maar per april is daar een Verre Oosten-dienst van de Ocean Alliance bijgekomen. De groei van de overslag in Wilhelmshaven gaat overigens gepaard met een stagnatie van de volumes in Bremerhaven en Hamburg waar respectievelijk 5,5 miljoen en 2,2 miljoen teu werden overgeslagen. Dat is in beide gevallen vrijwel gelijk aan het jaar er voor. Ook de totale overslag bleef met 14,6 miljoen teu nagenoeg gelijk.

Eurogate wist vorig jaar ondanks de moeilijke marktomstandigheden en de enorme consolidatieslag in de containervaart de operationele winst van het bedrijf met ruim 11% te doen groeien tot 101,6 miljoen euro. Netto ging het bedrijf 3% omhoog en kwam het resultaat op een kleine 76 miljoen euro uit.

Eurogate blij met nieuwe klandizie in Wilhelmshaven | NT

Eurogate blij met nieuwe klandizie in Wilhelmshaven

Terminals

Het Duitse overslagbedrijf Eurogate is blij met de nieuwe klandizie in Wilhelmshaven, waar naast 2M nu ook de Ocean Alliance aanmeert. Dat meldt het bedrijf in zijn jaarverslag.

Het overslagbedrijf verwacht dat de komst van de Ocean Alliance (bestaande uit CMA CGM, Cosco, Evergreen en OOCL) de haven een boost zal geven. De in 2012 geopende diepzeehaven heeft nog maar weinig te doen gehad. Vorig jaar werd 481.000 teu overgeslagen, terwijl de faciliteit een capaciteit heeft van 2,7 miljoen teu per jaar.

Vooralsnog was dat volume volledig te danken aan 2M van Maersk Line en MSC die de terminal in 2015 in hun netwerk opnamen, maar per april is daar een Verre Oosten-dienst van de Ocean Alliance bijgekomen. De groei van de overslag in Wilhelmshaven gaat overigens gepaard met een stagnatie van de volumes in Bremerhaven en Hamburg waar respectievelijk 5,5 miljoen en 2,2 miljoen teu werden overgeslagen. Dat is in beide gevallen vrijwel gelijk aan het jaar er voor. Ook de totale overslag bleef met 14,6 miljoen teu nagenoeg gelijk.

Eurogate wist vorig jaar ondanks de moeilijke marktomstandigheden en de enorme consolidatieslag in de containervaart de operationele winst van het bedrijf met ruim 11% te doen groeien tot 101,6 miljoen euro. Netto ging het bedrijf 3% omhoog en kwam het resultaat op een kleine 76 miljoen euro uit.