Nieuwe naam voor Japanse fusierederij bekend

Consolidatie

De drie Japanse rederijen MOL, NYK Line en "K" Line hebben de naam van hun fusiebedrijf bekendgemaakt. Ocean Network Express gaat de samenvoeging van de drie containerrederijen heten.

De drie rederijen maakten op 31 oktober vorig jaar bekend hun containerdivisies te fuseren als antwoord op de consolidatieslag in de containervaart. Afzonderlijk hebben de rederijen ten opzichte van de top-5 relatief kleine marktaandelen, wat het moeilijk maakt om na afronding van de vele fusies en overnames concurrerend te blijven vanwege een gebrek aan schaal. Samen daarentegen, vormen zij volgens de huidige stand van zaken de zesde containerrederij ter wereld.

De holding van Ocean Network Express komt in Japan, maar het operationele kantoor wordt in Singapore opgericht. Daarnaast worden in Singapore, Hongkong, Groot-Brittannië (Londen), de Verenigde Staten (Richmond, Virginia) en Brazilië regionale hoofdkantoren opgericht. NYK Line en “K” Line hebben hun regionale hoofdkantoren voor Europa momenteel al in Londen, maar MOL huist vooralsnog in Rotterdam.

De fusie wordt momenteel door alle betrokken mededingingsautoriteiten gekeurd. Het bedrijf gaat van start zodra alle goedkeuringen binnen zijn. Doel is om per april 2018 het gezamenlijke vaarschema van de nieuw gevormde rederij in te voeren. Die is voor een deel al vastgelegd in het netwerk van THE Alliance, maar in de regionale en Noord-Zuid diensten zullen de rederijen naar verwachting veel diensten samenvoegen of veranderen.

Nieuwe naam voor Japanse fusierederij bekend | NT

Nieuwe naam voor Japanse fusierederij bekend

Consolidatie

De drie Japanse rederijen MOL, NYK Line en "K" Line hebben de naam van hun fusiebedrijf bekendgemaakt. Ocean Network Express gaat de samenvoeging van de drie containerrederijen heten.

De drie rederijen maakten op 31 oktober vorig jaar bekend hun containerdivisies te fuseren als antwoord op de consolidatieslag in de containervaart. Afzonderlijk hebben de rederijen ten opzichte van de top-5 relatief kleine marktaandelen, wat het moeilijk maakt om na afronding van de vele fusies en overnames concurrerend te blijven vanwege een gebrek aan schaal. Samen daarentegen, vormen zij volgens de huidige stand van zaken de zesde containerrederij ter wereld.

De holding van Ocean Network Express komt in Japan, maar het operationele kantoor wordt in Singapore opgericht. Daarnaast worden in Singapore, Hongkong, Groot-Brittannië (Londen), de Verenigde Staten (Richmond, Virginia) en Brazilië regionale hoofdkantoren opgericht. NYK Line en “K” Line hebben hun regionale hoofdkantoren voor Europa momenteel al in Londen, maar MOL huist vooralsnog in Rotterdam.

De fusie wordt momenteel door alle betrokken mededingingsautoriteiten gekeurd. Het bedrijf gaat van start zodra alle goedkeuringen binnen zijn. Doel is om per april 2018 het gezamenlijke vaarschema van de nieuw gevormde rederij in te voeren. Die is voor een deel al vastgelegd in het netwerk van THE Alliance, maar in de regionale en Noord-Zuid diensten zullen de rederijen naar verwachting veel diensten samenvoegen of veranderen.