Die 62 schepen hebben een waarde van 3,8 miljard dollar, dat is 2,8 miljard dollar meer dan dat er vorig jaar in deze periode aan contracten werd binnengehaald.

In mei alleen al werden er twintig nieuwe schepen besteld, met een waarde van 1,3 miljard dollar. Als alle opties worden gebruikt lopen die aantallen zelfs op tot 29 schepen voor een bedrag van 1,9 miljard dollar. Daarmee heeft de scheepsbouwer ruim de helft van zijn jaarlijkse target van 7,5 miljard dollar binnengehaald.

Met name op gebied van tankers scoort Hyundai goed. De scheepsbouwer heeft dit jaar volgens Clarkson twee derde (28 schepen) van alle wereldwijde orders voor tankers groter dan 100.000 dwt en de helft van (veertien schepen) alle VLCC-orders binnengehaald.

Gezien de vele aanvragen die het bedrijf nog heeft ontvangen voor VLCC’s en LNG-carriers verwacht Hyundai zijn jaarlijkse target te overschrijden, meldt het bedrijf.