Maersk laat klant wereldwijd in reefer kijken

Containers

Maersk Line introduceert op 24 juli wereldwijd het Remote Container Management (RCM) systeem, dat klanten in staat stelt om de status van reefercontainers op de voet te volgen.

Volgens chief commercial officer Vincent Clerc komt daarmee een eind aan de periode dat de klant in het duister tastte over de conditie van zijn lading zo lang de rederij die onder zich had. Met RCM heeft die voortaan toegang tot informatie met betrekking tot onder meer de plaats, de binnentemperatuur, luchtvochtigheid en de stroomvoorziening van de containers.

Volgens Maersk is de benodigde techniek relatief simpel, al moeten wel alle 270.000 reefercontainers worden uitgerust met een GPS-ontvanger, een modem en een sim-kaart. Satellietzenders aan boord van alle Maersk-schepen zorgen ervoor dat de data wereldwijd beschikbaar komen. De rederij werkt overigens al jaren aan de ontwikkeling van RCM en heeft het systeem in de eerste helft van het jaar al op een aantal routes ingevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk laat klant wereldwijd in reefer kijken | NT

Maersk laat klant wereldwijd in reefer kijken

Containers

Maersk Line introduceert op 24 juli wereldwijd het Remote Container Management (RCM) systeem, dat klanten in staat stelt om de status van reefercontainers op de voet te volgen.

Volgens chief commercial officer Vincent Clerc komt daarmee een eind aan de periode dat de klant in het duister tastte over de conditie van zijn lading zo lang de rederij die onder zich had. Met RCM heeft die voortaan toegang tot informatie met betrekking tot onder meer de plaats, de binnentemperatuur, luchtvochtigheid en de stroomvoorziening van de containers.

Volgens Maersk is de benodigde techniek relatief simpel, al moeten wel alle 270.000 reefercontainers worden uitgerust met een GPS-ontvanger, een modem en een sim-kaart. Satellietzenders aan boord van alle Maersk-schepen zorgen ervoor dat de data wereldwijd beschikbaar komen. De rederij werkt overigens al jaren aan de ontwikkeling van RCM en heeft het systeem in de eerste helft van het jaar al op een aantal routes ingevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement