Van den Bosch zet in op gebruik flexitanks

Scheepvaart

Van den Bosch gaat voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen en niet gevaarlijke chemicaliën overzee meer gebruik maken van flexitanks.

Het vervoer in flexitanks, zakken die in een standaardcontainer kunnen worden gehangen, neemt wereldwijd toe. Ze zijn geschikt voor het vervoer van onder meer olie, wijn, latex en glycerine, zowel aan boord van schepen als in het voor- en natransport over het land.

Een flexitank heeft een capaciteit van 24.000 liter. Daarmee ligt de beladingsgraad van een container een stuk hoger dan wanneer drums en IBC’s (zogenoemde ‘big bags’ voor vloeibare bulk) worden gebruikt. Daarbij is een flexitank bedoeld voor eenmalig gebruik.

Er is geen kans op contaminatie en de verlader kan rekenen op een lager transporttarief (‘one way use’). Flexitanks zijn, zegt Van den Bosch, bovendien volledig recycleerbaar en daarmee milieuvriendelijker. Dat zijn volgens het bedrijf allemaal voordelen die in het intermodaal vervoer de doorslag kunnen geven.

Van den Bosch behoort tot de grootste bulktransporteurs van vloeibare lading in Europa. De laatste jaren opende het bedrijf uit het Brabantse Erp vestigingen in Dubai, Kaapstad en Ghana. De komende tijd wil Van den Bosch zijn intermodale activiteiten, met name tussen Afrika en Europa, verder uitbreiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Van den Bosch zet in op gebruik flexitanks | NT

Van den Bosch zet in op gebruik flexitanks

Scheepvaart

Van den Bosch gaat voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen en niet gevaarlijke chemicaliën overzee meer gebruik maken van flexitanks.

Het vervoer in flexitanks, zakken die in een standaardcontainer kunnen worden gehangen, neemt wereldwijd toe. Ze zijn geschikt voor het vervoer van onder meer olie, wijn, latex en glycerine, zowel aan boord van schepen als in het voor- en natransport over het land.

Een flexitank heeft een capaciteit van 24.000 liter. Daarmee ligt de beladingsgraad van een container een stuk hoger dan wanneer drums en IBC’s (zogenoemde ‘big bags’ voor vloeibare bulk) worden gebruikt. Daarbij is een flexitank bedoeld voor eenmalig gebruik.

Er is geen kans op contaminatie en de verlader kan rekenen op een lager transporttarief (‘one way use’). Flexitanks zijn, zegt Van den Bosch, bovendien volledig recycleerbaar en daarmee milieuvriendelijker. Dat zijn volgens het bedrijf allemaal voordelen die in het intermodaal vervoer de doorslag kunnen geven.

Van den Bosch behoort tot de grootste bulktransporteurs van vloeibare lading in Europa. De laatste jaren opende het bedrijf uit het Brabantse Erp vestigingen in Dubai, Kaapstad en Ghana. De komende tijd wil Van den Bosch zijn intermodale activiteiten, met name tussen Afrika en Europa, verder uitbreiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement