‘Hes International te koop’

Overslag

Overslagbedrijf Hes International wordt mogelijk dit najaar door zijn aandeelhouders te koop gezet. Ook de eigenaren van Euroports zouden verkoop overwegen.

Dat meldt De Financiële Telegraaf op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant kunnen de aandeelhouders, de investeringsfondsen Carlyle en Riverstone, profiteren van de huidige hoge waarderingen van overslagbedrijven. Tankopslagbedrijf Koole Terminals werd eind 2015 voor ruim een miljard euro verkocht.

Hes International bezit in totaal zestien terminals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Polen. Bekende daaronder zijn de EMO en EBS in Rotterdam en OBA in Amsterdam. De terminals behandelen met name droge bulkgoederen als kolen, erts en agribulk.

Hes Internationaal werd in 2014 door de investeringsfondsen Carlyle en Riverstone gekocht en van de beurs gehaald. daarmee was een een bedrag van 408 miljoen euro gemoeid. Dat gebeurde onder leiding van Marcel van Poecke, oprichter van Atlas Invest en directeur van Carlyle International Energy Partners. Onder Poecke’s leiding werd onder andere het belang in EMO uitgebreid.

Ondertussen is het bedrijf flink in waarde gestegen. Volgens berichtgeving waarderen banken Hes International nu op 1 tot 2 miljard euro.

De terminals van Hes slaan veel steenkool over, dat naar de staal in Duitsland en energiecentrales gaat. Hoewel er in Duitsland al lang wordt gewerkt aan een Energiewende die het land moet verduurzamen blijft er ook voor de opwekking van energie vraag naar steenkool. Dat komt mede door het besluit om de Duitse kerncentrales te sluiten, naar aanleiding van de problemen in Fukushima. Dat er druk op de steenkooloverslag staat is echter niet te ontkennen. De haven van Amsterdam wil in 2030 kolenvrij zijn, een besluit dat slecht is gevallen bij het Amsterdamse overslagbedrijf OBA.

Naast Hes International zouden ook de eigenaren van Euroports overwegen hun overslagbedrijf te koop aan te bieden.

Hes International was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Hes International te koop’ | NT

‘Hes International te koop’

Overslag

Overslagbedrijf Hes International wordt mogelijk dit najaar door zijn aandeelhouders te koop gezet. Ook de eigenaren van Euroports zouden verkoop overwegen.

Dat meldt De Financiële Telegraaf op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant kunnen de aandeelhouders, de investeringsfondsen Carlyle en Riverstone, profiteren van de huidige hoge waarderingen van overslagbedrijven. Tankopslagbedrijf Koole Terminals werd eind 2015 voor ruim een miljard euro verkocht.

Hes International bezit in totaal zestien terminals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Polen. Bekende daaronder zijn de EMO en EBS in Rotterdam en OBA in Amsterdam. De terminals behandelen met name droge bulkgoederen als kolen, erts en agribulk.

Hes Internationaal werd in 2014 door de investeringsfondsen Carlyle en Riverstone gekocht en van de beurs gehaald. daarmee was een een bedrag van 408 miljoen euro gemoeid. Dat gebeurde onder leiding van Marcel van Poecke, oprichter van Atlas Invest en directeur van Carlyle International Energy Partners. Onder Poecke’s leiding werd onder andere het belang in EMO uitgebreid.

Ondertussen is het bedrijf flink in waarde gestegen. Volgens berichtgeving waarderen banken Hes International nu op 1 tot 2 miljard euro.

De terminals van Hes slaan veel steenkool over, dat naar de staal in Duitsland en energiecentrales gaat. Hoewel er in Duitsland al lang wordt gewerkt aan een Energiewende die het land moet verduurzamen blijft er ook voor de opwekking van energie vraag naar steenkool. Dat komt mede door het besluit om de Duitse kerncentrales te sluiten, naar aanleiding van de problemen in Fukushima. Dat er druk op de steenkooloverslag staat is echter niet te ontkennen. De haven van Amsterdam wil in 2030 kolenvrij zijn, een besluit dat slecht is gevallen bij het Amsterdamse overslagbedrijf OBA.

Naast Hes International zouden ook de eigenaren van Euroports overwegen hun overslagbedrijf te koop aan te bieden.

Hes International was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement