Ruim 430.000 bezoekers voor Wereldhavendagen

Rotterdam

De veertigste editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam heeft in totaal ruim 430.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen 380.000 mensen op het evenement afkwamen.

Een woordvoerder van de organisatie schrijft de hoge opkomst vooral toe aan het feit dat de veertigste editie van de havendagen extra feestelijk was, en aan het mooie nazomerweer. ‘Niet te koud en niet te warm. De havendagen zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen’, zei hij.

Van vrijdag tot en met zondag waren er tientallen activiteiten in en om de haven. Vooral zondag was het druk, maar ook zaterdagavond was er veel belangstelling. De grootste publiekstrekker was het specialeladingschip BigRoll Baffin. Aan boord van dit schip was zaterdag een avondshow met artiesten uit alle windstreken. De Britse jazzfunkgroep Level 42 sloot de avond af.

Zie ook Nieuwsblad Transport van deze week.

Ruim 430.000 bezoekers voor Wereldhavendagen | NT

Ruim 430.000 bezoekers voor Wereldhavendagen

Rotterdam

De veertigste editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam heeft in totaal ruim 430.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen 380.000 mensen op het evenement afkwamen.

Een woordvoerder van de organisatie schrijft de hoge opkomst vooral toe aan het feit dat de veertigste editie van de havendagen extra feestelijk was, en aan het mooie nazomerweer. ‘Niet te koud en niet te warm. De havendagen zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen’, zei hij.

Van vrijdag tot en met zondag waren er tientallen activiteiten in en om de haven. Vooral zondag was het druk, maar ook zaterdagavond was er veel belangstelling. De grootste publiekstrekker was het specialeladingschip BigRoll Baffin. Aan boord van dit schip was zaterdag een avondshow met artiesten uit alle windstreken. De Britse jazzfunkgroep Level 42 sloot de avond af.

Zie ook Nieuwsblad Transport van deze week.