3 miljoen voor aanpak congestie

Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdams stelt 3 miljoen euro beschikbaar om plannen uit te werken om vertragingen bij de containeroverslag op binnenvaartschepen tegen te gaan.

Dat is een van de uitkomsten van het overleg dat het havenbedrijf had met belangenverenigingen en marktpartijen.

De laatste tijd kwamen er veel klachten van bedrijven over vertragingen bij de containeroverslag op de binnenvaart. De binnenvaart verliest iedere dag 80.000 euro als gevolg van vertragingen, stelt branchevereniging LINc samen met evofenedex in een rapport over het probleem.

Alle belanghebbenden zoals verladers, binnenvaart en containerterminals zijn nu met het havenbedrijf om de tafel gegaan om de kwestie te bespreken. Zij zullen nu gaan werken aan oplossingen om de knelpunten weg te nemen. De komende maanden zullen die plannen worden beoordeeld. In november vindt vervolgoverleg plaats.

Topman Allard Castelein van het Rotterdamse Havenbedrijf zei dat er goed en constructief overleg is gevoerd. Het is voor het eerst dat alle belanghebbenden in deze problematiek gezamenlijk de zaak hebben besproken.

3 miljoen voor aanpak congestie | NT

3 miljoen voor aanpak congestie

Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdams stelt 3 miljoen euro beschikbaar om plannen uit te werken om vertragingen bij de containeroverslag op binnenvaartschepen tegen te gaan.

Dat is een van de uitkomsten van het overleg dat het havenbedrijf had met belangenverenigingen en marktpartijen.

De laatste tijd kwamen er veel klachten van bedrijven over vertragingen bij de containeroverslag op de binnenvaart. De binnenvaart verliest iedere dag 80.000 euro als gevolg van vertragingen, stelt branchevereniging LINc samen met evofenedex in een rapport over het probleem.

Alle belanghebbenden zoals verladers, binnenvaart en containerterminals zijn nu met het havenbedrijf om de tafel gegaan om de kwestie te bespreken. Zij zullen nu gaan werken aan oplossingen om de knelpunten weg te nemen. De komende maanden zullen die plannen worden beoordeeld. In november vindt vervolgoverleg plaats.

Topman Allard Castelein van het Rotterdamse Havenbedrijf zei dat er goed en constructief overleg is gevoerd. Het is voor het eerst dat alle belanghebbenden in deze problematiek gezamenlijk de zaak hebben besproken.