APMT verkoopt Zeebrugge-terminal aan Cosco

Containeroverslag

APM Terminals verkoopt de containerterminal in Zeebrugge aan Cosco Shipping, die daarmee de enige aandeelhouder van het overslagbedrijf wordt.

Als onderdeel van de deal koopt APM Terminals eerst een belang van 25% in de faciliteit terug van de Shanghai International Ports Group, om die aandelen vervolgens met het eigen belang van 51% aan Cosco Shipping Ports te verkopen. Dat heeft sinds 2014 al een belang van 24% in de terminal.

De terminal in Zeebrugge kampte vorig jaar met een terugloop in overslag nadat het zijn laatste allantie-loop verloor, maar sinds de reorganisatie van de allianties per april dit jaar kan het bedrijf weer rekenen op een dienst van de Ocean Alliance, bestaande uit CMA CGM, Cosco, Evergreen en OOCL. De overname kan gunstig uitpakken voor het bedrijf. CMA CGM en Cosco Shipping hebben eerder afgesproken elkaar te steunen in havens waar zij belangen hebben.

De verkoop zal zo’n drie tot vier maanden in beslag nemen en levert APM Terminals 35 miljoen euro op.

APMT verkoopt Zeebrugge-terminal aan Cosco | NT

APMT verkoopt Zeebrugge-terminal aan Cosco

Containeroverslag

APM Terminals verkoopt de containerterminal in Zeebrugge aan Cosco Shipping, die daarmee de enige aandeelhouder van het overslagbedrijf wordt.

Als onderdeel van de deal koopt APM Terminals eerst een belang van 25% in de faciliteit terug van de Shanghai International Ports Group, om die aandelen vervolgens met het eigen belang van 51% aan Cosco Shipping Ports te verkopen. Dat heeft sinds 2014 al een belang van 24% in de terminal.

De terminal in Zeebrugge kampte vorig jaar met een terugloop in overslag nadat het zijn laatste allantie-loop verloor, maar sinds de reorganisatie van de allianties per april dit jaar kan het bedrijf weer rekenen op een dienst van de Ocean Alliance, bestaande uit CMA CGM, Cosco, Evergreen en OOCL. De overname kan gunstig uitpakken voor het bedrijf. CMA CGM en Cosco Shipping hebben eerder afgesproken elkaar te steunen in havens waar zij belangen hebben.

De verkoop zal zo’n drie tot vier maanden in beslag nemen en levert APM Terminals 35 miljoen euro op.