Nieuw vrieshuis Sealane in Eemshaven

Overslag

Sealane Coldstorage bouwt een nieuw vrieshuis in Eemshaven met een capaciteit van 8.000 ton.

Dit meldt havenbeheerder Groningen Seaports, die de kade van het bedrijf met 100 meter verlengt tot 250 meter. Het bedrijf investeert zo’n 6,5 miljoen euro in de uitbreiding, die medio volgens jaar klaar moet zijn. Het project wordt ondersteund met een bijdrage uit het fonds Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Sealane bedient onder meer de wekelijkse lijndienst van de Noorse rederij NorLines tussen Eemshaven en Noorwegen, die eerder dit jaar door het IJslandse Samskip werd overgenomen. Volgens directeur Geralt Vels zit overigens niet alleen de handel met de Scandinavische landen in de lift, maar ook die met Japan, Rusland en Noord-Duitsland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuw vrieshuis Sealane in Eemshaven | NT

Nieuw vrieshuis Sealane in Eemshaven

Overslag

Sealane Coldstorage bouwt een nieuw vrieshuis in Eemshaven met een capaciteit van 8.000 ton.

Dit meldt havenbeheerder Groningen Seaports, die de kade van het bedrijf met 100 meter verlengt tot 250 meter. Het bedrijf investeert zo’n 6,5 miljoen euro in de uitbreiding, die medio volgens jaar klaar moet zijn. Het project wordt ondersteund met een bijdrage uit het fonds Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Sealane bedient onder meer de wekelijkse lijndienst van de Noorse rederij NorLines tussen Eemshaven en Noorwegen, die eerder dit jaar door het IJslandse Samskip werd overgenomen. Volgens directeur Geralt Vels zit overigens niet alleen de handel met de Scandinavische landen in de lift, maar ook die met Japan, Rusland en Noord-Duitsland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement