Voormalig topvrouw Hanjin Shipping krijgt celstraf

Handel Met Voorkennnis

De ex-topvrouw van Hanjin Shipping Choi Eun-young heeft een celstraf gekregen van achttien maanden. Dat heeft een rechtbank in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul onlangs bepaald.

Choi leidde Hanjin Shipping van 2006 tot 2014 en werd verdacht van handelen met voorkennis. Ze verkocht haar belang en dat van haar twee dochters in Hanjin Shipping enkele dagen voordat een uitgebreid herstructureringsplan voor het bedrijf werd aangekondigd. Door de aandelenverkoop voorkwam ze een verlies van ongeveer 1 miljard Zuid-Koreaanse won (zo’n 780.000 euro, tegen huidige wisselkoersen).

De rechter had een zwaardere straf overwogen, maar besloot deze niet te geven. Bij dit besluit speelde mee dat Choi de aandelenverkoop niet tot in detail had gepland en bovendien al 10 miljard won heeft gedoneerd, ter compensatie voor haar misdragingen. Dat meldt de website Marine Link.

Ondanks de herstructureringsplannen is Hanjin Shipping uiteindelijk toch failliet gegaan. In februari dit jaar ging de stekker er definitief uit. Het bedrijf kon niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, waarmee één van de grootste faillissementen uit de scheepvaarthistorie een feit was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Voormalig topvrouw Hanjin Shipping krijgt celstraf | NT

Voormalig topvrouw Hanjin Shipping krijgt celstraf

Handel Met Voorkennnis

De ex-topvrouw van Hanjin Shipping Choi Eun-young heeft een celstraf gekregen van achttien maanden. Dat heeft een rechtbank in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul onlangs bepaald.

Choi leidde Hanjin Shipping van 2006 tot 2014 en werd verdacht van handelen met voorkennis. Ze verkocht haar belang en dat van haar twee dochters in Hanjin Shipping enkele dagen voordat een uitgebreid herstructureringsplan voor het bedrijf werd aangekondigd. Door de aandelenverkoop voorkwam ze een verlies van ongeveer 1 miljard Zuid-Koreaanse won (zo’n 780.000 euro, tegen huidige wisselkoersen).

De rechter had een zwaardere straf overwogen, maar besloot deze niet te geven. Bij dit besluit speelde mee dat Choi de aandelenverkoop niet tot in detail had gepland en bovendien al 10 miljard won heeft gedoneerd, ter compensatie voor haar misdragingen. Dat meldt de website Marine Link.

Ondanks de herstructureringsplannen is Hanjin Shipping uiteindelijk toch failliet gegaan. In februari dit jaar ging de stekker er definitief uit. Het bedrijf kon niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, waarmee één van de grootste faillissementen uit de scheepvaarthistorie een feit was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement