Vrachtterminals DFDS bieden app voor chauffeurs

Digitalisering

Chauffeurs kunnen sinds kort bij DFDS-terminals gebruikmaken van een app. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld zien of een trailer klaar is om te worden opgehaald wanneer het schip aankomt of vertrekt.

Ook wordt in de app aangegeven of een schip is vertraagd of niet. Dat meldde DFDS woensdag. Het bedrijf exploiteert vrachtschepen tussen terminals in heel Europa, waarbij altijd een chauffeur nodig is om trucks en trailers van en naar de terminals te brengen.

‘In de nieuwe applicatie kunnen de chauffeurs ook controleren of er een boeking voor de trailers is en kunnen ze hulp krijgen om de juiste terminal te vinden’, aldus Ralph Bosveld, operations director bij de DFDS-terminal in Vlaardingen.

‘Door de nieuwe app kunnen chauffeurs hun dagen en weken beter plannen. Het stelt hen ook in staat hun tijd beter te benutten, onder meer door een verkorte wachttijd. Dit is een stap in de richting van digitalisering van onze diensten.’ Deze digitalisering wil DFDS de komende tijd doorzetten.

Het Deense bedrijf is naar eigen zeggen de eerste die een vrachtterminal-app ontwikkelt en aanbiedt voor chauffeurs. De app DFDS Freight Terminals is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vrachtterminals DFDS bieden app voor chauffeurs | NT

Vrachtterminals DFDS bieden app voor chauffeurs

Digitalisering

Chauffeurs kunnen sinds kort bij DFDS-terminals gebruikmaken van een app. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld zien of een trailer klaar is om te worden opgehaald wanneer het schip aankomt of vertrekt.

Ook wordt in de app aangegeven of een schip is vertraagd of niet. Dat meldde DFDS woensdag. Het bedrijf exploiteert vrachtschepen tussen terminals in heel Europa, waarbij altijd een chauffeur nodig is om trucks en trailers van en naar de terminals te brengen.

‘In de nieuwe applicatie kunnen de chauffeurs ook controleren of er een boeking voor de trailers is en kunnen ze hulp krijgen om de juiste terminal te vinden’, aldus Ralph Bosveld, operations director bij de DFDS-terminal in Vlaardingen.

‘Door de nieuwe app kunnen chauffeurs hun dagen en weken beter plannen. Het stelt hen ook in staat hun tijd beter te benutten, onder meer door een verkorte wachttijd. Dit is een stap in de richting van digitalisering van onze diensten.’ Deze digitalisering wil DFDS de komende tijd doorzetten.

Het Deense bedrijf is naar eigen zeggen de eerste die een vrachtterminal-app ontwikkelt en aanbiedt voor chauffeurs. De app DFDS Freight Terminals is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement