In een persbericht meldt Maersk dat de man, die de Thaise nationaliteit heeft, is bezweken aan verwondingen die hij ten gevolge van de scheepsbrand had opgelopen. Gisteren werd bekend dat vier opvarenden worden vermist. COO Søren Toft van Maersk Line zegt dat alles in het werk wordt gesteld om hen te vinden.

Op foto’s en video’s is te zien dat het voorschip van het 353 meter lange ultra large container ship (ulcs) tot aan de brug volledig in brand staat. Daarop is ook te zien dat een schip van de Indiase kustwacht tracht de brand onder controle te krijgen. De scheepsramp speelt zich af op ongeveer 600 kilometer ten westen van de Indiase eilandengroep Lakshadweep, of Laccadiven, in de Arabische Zee.

Volgens de Indiase kustwacht heeft zich in een van de ruimen een zware explosie voorgedaan, met een felle brand met vlammen van 25 meter tot gevolg toen het op weg was van Singapore naar Suez. De containergigant is pas een half jaar in de vaart en wordt ingezet op een dienst van de 2M-alliantie van Maersk Line en MSC tussen het Verre Oosten en het Middellandse Zeegebied. De ‘ALS Ceres’ van 4380 teu vaart in charter voor Maersk.

Wanneer de brand niet voorbij de brug komt, en het drijfvermogen intact blijft, kan het schip mogelijk naar ondieper water gesleept worden om de resterende lading te bergen. Maersk meldde gisteren dat de ‘MSC Lauren’, ‘Edith Maersk’ en ‘Gerd Maersk’ richting de ‘Maersk Honam’ werden gedirigeerd.