Het schip staat al enkele dagen in brand en een groot deel van de bemanning kon worden geëvacueerd. Vier personen zijn echter nog niet gevonden. Hoewel reddingsacties nog volop aan de gang zijn, is de kans dat de vier levend worden teruggevonden niet groot. Maersk staat momenteel in contact met de families van de vermisten, die de Indiase, Zuid-Afrikaanse en Filipijnse (2) nationaliteit hebben.

Het grote containerschip (15.262 teu) was onderweg van Singapore naar Suez toen dinsdag 6 maart een grote explosie plaatsvond in een van de ruimen. De bemanning heeft nog geprobeerd om het vuur te blussen, maar slaagde daar niet in. Vervolgens werd een hulpsignaal uitgezonden.

Een ander schip dat in de buurt was (ALS Ceres), heeft 19 van de 23 bemanningsleden kunnen evacueren. Eén van hen is als gevolg van zijn verwondingen alsnog overleden, terwijl twee anderen nog in kritieke toestand verkeren. Ook diverse andere schepen hebben hulp geboden.

Het ‘Maersk Honam’ was vorig jaar pas in de vaart genomen, en vaart onder Singaporese vlag. Het vervoert 7.860 containers (12.416 teu). De klanten zijn inmiddels allemaal op de hoogte gesteld van de situatie. De exacte oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement