Het schip is ondanks de vijf meter hoge waterstand in de machinekamer niet in gevaar van zinken. De waterdichte compartimenten zijn afgesloten en het water wordt met pompen op peil gehouden. Reddingswerkers  hebben het schip begeleid naar Tallin en stonden standby om de 22 bemanningsleden van boord te halen indien dat nodig is.

Vermoedelijk is de romp van het schip beschadigd door een ijsblok, de Golf van Finland is deel bevroren. De 180 meter lange bulkcarrier was onderweg naar Sint Petersburg toen het in de problemen kwam. De reddingsoperatie is gecoördineerd door de Finse Kustwacht.

De ‘Glory Hongkong’ is eigendom van Wealth Star Shipping, maar wordt gemanaged door Seacon Ships Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement