Van de havenoverslag in de deelstaat wordt 95% verricht door de havens van Lübeck, Brunsbüttel, Kiel en Puttgarden. Lübeck is van die vier weer veruit de grootste, met een overslag van 25 miljoen ton. Vorig jaar groeide de overslag hier 5,5%.

Lübeck is vooral een ferry- en ro/ro-haven. Er werden bijvoorbeeld 716.000 vrachtauto’s en trailers op het schip gereden, voor rederijen als Finnlines, SOL Continent Line, Stena Line, Transfennica en TT-Line. Het ging hierbij om samen 21,8 miljoen. Het aantal overgezette trailers steeg met liefst 20%.

Brunsbüttel en Kiel, beide gelegen aan het Noord-Oostzeekanaal, boekten overslagstijgingen van respectievelijk 11% en 14%, tot samen 20,5 miljoen ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement