Boskalis: ‘Wij hebben ‘Honam’ gered’

Brand

Boskalis-dochter Smit Salvage heeft dertig man bergingspersoneel ingezet bij het blussen van de brandende ‘Maersk Honam’ en het bergen van het schip.

Dat heeft de maritieme aannemer gisteren in een persbericht gemeld, meer dan een week nadat het Nederlandse bedrijf samen met het Amerikaanse Ardent opdracht voor de reddingsoperatie kreeg. Op dat moment was een vaartuig van de Indiase kustwacht al met het blussen begonnen.

In totaal zijn er bij de reddingsoperatie zes schepen met blusvoorzieningen ingezet, variërend van grote zeeslepers tot kleinere sleepboten. Volgens Boskalis, die de prefix Maersk weglaat bij de naam van het schip, is met het blussen van de brand bereikt dat ‘slechts een klein deel van de lading verloren is gegaan en is voorkomen dat het schip zou zinken’.

Het bedrijf bevestigt dat het schip, zoals eerder gemeld, in noordelijke richting wordt gesleept en ‘in afwachting van instructies van de klant naar een nog aan te wijzen haven wordt gebracht waar de lading gelost zal worden’.

Boskalis: ‘Wij hebben ‘Honam’ gered’ | NT

Boskalis: ‘Wij hebben ‘Honam’ gered’

Brand

Boskalis-dochter Smit Salvage heeft dertig man bergingspersoneel ingezet bij het blussen van de brandende ‘Maersk Honam’ en het bergen van het schip.

Dat heeft de maritieme aannemer gisteren in een persbericht gemeld, meer dan een week nadat het Nederlandse bedrijf samen met het Amerikaanse Ardent opdracht voor de reddingsoperatie kreeg. Op dat moment was een vaartuig van de Indiase kustwacht al met het blussen begonnen.

In totaal zijn er bij de reddingsoperatie zes schepen met blusvoorzieningen ingezet, variërend van grote zeeslepers tot kleinere sleepboten. Volgens Boskalis, die de prefix Maersk weglaat bij de naam van het schip, is met het blussen van de brand bereikt dat ‘slechts een klein deel van de lading verloren is gegaan en is voorkomen dat het schip zou zinken’.

Het bedrijf bevestigt dat het schip, zoals eerder gemeld, in noordelijke richting wordt gesleept en ‘in afwachting van instructies van de klant naar een nog aan te wijzen haven wordt gebracht waar de lading gelost zal worden’.