Weer brand in ruim Maersk-schip

Scheepvaart

Maersk meldt opnieuw brand aan boord van een van zijn schepen. Het gaat om de ‘Maersk Kensington’ van 6.188 teu, die wordt beheerd door het Amerikaanse dochterbedrijf MML.

Met slechts een brandende container staat het incident niet in verhouding tot de ramp met de ‘Maersk Honam’, waarvan de voorsectie volledig is uitgebrand. Overeenkomst is wel dat het opnieuw ging om een onderdeks gestuwde container. Maersk zegt op grond van voorlopig onderzoek dat er geen verband bestaat tussen de aard van de lading in beide scheepsruimen.

Volgens de rederij kon de brand gisteravond snel bedwongen worden door CO2 in het ruim te spuiten. de 26 opvarenden zijn ongedeerd. Het schip was op weg van Salalah, Oman naar Suez en ligt nu voor de haven van Salalah ten anker. Het heeft 3.518 containers (overeenkomend met 5.616 teu) aan boord.

Weer brand in ruim Maersk-schip | NT

Weer brand in ruim Maersk-schip

Scheepvaart

Maersk meldt opnieuw brand aan boord van een van zijn schepen. Het gaat om de ‘Maersk Kensington’ van 6.188 teu, die wordt beheerd door het Amerikaanse dochterbedrijf MML.

Met slechts een brandende container staat het incident niet in verhouding tot de ramp met de ‘Maersk Honam’, waarvan de voorsectie volledig is uitgebrand. Overeenkomst is wel dat het opnieuw ging om een onderdeks gestuwde container. Maersk zegt op grond van voorlopig onderzoek dat er geen verband bestaat tussen de aard van de lading in beide scheepsruimen.

Volgens de rederij kon de brand gisteravond snel bedwongen worden door CO2 in het ruim te spuiten. de 26 opvarenden zijn ongedeerd. Het schip was op weg van Salalah, Oman naar Suez en ligt nu voor de haven van Salalah ten anker. Het heeft 3.518 containers (overeenkomend met 5.616 teu) aan boord.