Hackers stelen 60.000 e-mails van Svitzer

Datadiefstal

Bijna elf maanden lang hebben hackers e-mails met gevoelige informatie over werknemers van Svitzer naar zichzelf doorgestuurd. Tegen de tijd dat het lek werd ontdekt waren er ruim 60.000 e-mails buitgemaakt.  

Dat bevestigt woordvoerster Michala Paulli van Svitzer.

Het datalek is volgens haar beperkt gebleven tot Svitzer Australia, waar de e-mailaccounts van drie medewerkers waren gehackt. Maandenlang werden e-mails vanuit die accounts automatisch doorgestuurd naar twee externe e-mailadressen. Daardoor zijn bedrijfsgevoelige informatie en persoonlijke gegevens van de werknemers buitgemaakt. Sinds 27 mei 2017 werden er ongeveer 60.000 e-mails doorgestuurd, totdat het lek werd ontdekt en gedicht op 1 maart jongstleden.

Paulli benadrukt dat het om een geïsoleerd incident gaat die alleen Svitzer in Australië raakt. Andere onderdelen van het Maersk-concern zijn niet aangetast omdat Svitzer een eigen softwareplatform heeft en niet geïntegreerd is met bijvoorbeeld Maersk Line of APM Terminals. Het lek is gedicht en samen met Microsoft wordt de beveiliging van het IT-systeem bijgewerkt.

Volgens directeur Steffen Risager van Svitzer Australia is het weer veilig om e-mails uit te wisselen met het bedrijf.

Het is de tweede keer dat Maersk, waar Svitzer onderdeel van is, wordt getroffen door een cyberaanval. Medio vorig jaar werd het bedrijf getroffen dor een Petya-aanval die delen van Maersk Line en APM Terminals lamlegde. Die aanval kostte het bedrijf 300 miljoen dollar in directe schade en teleurstellende resultaten in het derde en vierde kwartaal.

Hackers stelen 60.000 e-mails van Svitzer | NT

Hackers stelen 60.000 e-mails van Svitzer

Datadiefstal

Bijna elf maanden lang hebben hackers e-mails met gevoelige informatie over werknemers van Svitzer naar zichzelf doorgestuurd. Tegen de tijd dat het lek werd ontdekt waren er ruim 60.000 e-mails buitgemaakt.  

Dat bevestigt woordvoerster Michala Paulli van Svitzer.

Het datalek is volgens haar beperkt gebleven tot Svitzer Australia, waar de e-mailaccounts van drie medewerkers waren gehackt. Maandenlang werden e-mails vanuit die accounts automatisch doorgestuurd naar twee externe e-mailadressen. Daardoor zijn bedrijfsgevoelige informatie en persoonlijke gegevens van de werknemers buitgemaakt. Sinds 27 mei 2017 werden er ongeveer 60.000 e-mails doorgestuurd, totdat het lek werd ontdekt en gedicht op 1 maart jongstleden.

Paulli benadrukt dat het om een geïsoleerd incident gaat die alleen Svitzer in Australië raakt. Andere onderdelen van het Maersk-concern zijn niet aangetast omdat Svitzer een eigen softwareplatform heeft en niet geïntegreerd is met bijvoorbeeld Maersk Line of APM Terminals. Het lek is gedicht en samen met Microsoft wordt de beveiliging van het IT-systeem bijgewerkt.

Volgens directeur Steffen Risager van Svitzer Australia is het weer veilig om e-mails uit te wisselen met het bedrijf.

Het is de tweede keer dat Maersk, waar Svitzer onderdeel van is, wordt getroffen door een cyberaanval. Medio vorig jaar werd het bedrijf getroffen dor een Petya-aanval die delen van Maersk Line en APM Terminals lamlegde. Die aanval kostte het bedrijf 300 miljoen dollar in directe schade en teleurstellende resultaten in het derde en vierde kwartaal.