ONE staat voor Ocean Network Express en is ontstaan uit de samenvoeging van de containeractiviteiten van drie Japanse rederijen: “K” Line, NYK Line en MOL. Samen beschikken de bedrijven over een vloot met een capaciteit van 1.440.000 teu. De Japanners bieden 85 verschillende lijndiensten aan, die samen ruim tweehonderd verschillende havens aandoen.

Met de fusie wil het nieuwe bedrijf de concurrentie aangaan met ’s werelds grootste rederijen. Het is een van de vele consolidaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, ingegeven voor zware druk op de marges. Belangrijkste slachtoffer van deze moeilijke periode was Hanjin, dat kopje onder ging in 2016.

ONE voegt binnenkort een nieuw schip toe aan zijn vloot. Het gaat om de Minato, met een capaciteit van 13.870 teu. Bekijk hieronder een video van het nieuwe schip: